Barcodes gaan gebruiken in je bedrijf?

Barcodescannen. Welke processen?

Diverse essentiƫle order- en magazijnprocessen in je bedrijf profiteren het meest van barcodescannen. Of deze processen gaan sneller. Of ze gaan foutlozer, maar vaak beide!
We zullen de voordelen bekijken van div. processen. Je weet zelf het beste welke processen in jouw bedrijf veel problemen, manco's fouten en kosten veroorzaken.Barcodescannen bij uitgifte gereedschap of materiaal.Registratie wie welk gereedschap in bezit heeft, aan wie iets verhuurd is of juist wat er momenteel binnen ligt is een onmisbare schakel in een verhuur of uitgifte-proces, zoals bij een materieeldienst. Aansluitend kunnen de machines bijv ook gescand worden om een werkbon te maken voor VCA  keur of periodiek onderhoud.


Orderpicken.Dit gebeurt met een scanner foutloos en een groot voordeel; het kan door iedereen gedaan worden, ook al weet men niet waar producten liggen of hoe het product eruit ziet. Minder afhankelijkheid tijdens ziekte en makkelijker inzetten van tijdelijke krachten bij drukte. En... zonder kwaliteitsverlies.


Magazijnontvangsten.


Binnenboeken en controleren van inkomende goederen is zo'n klusje wat veel sneller en betrouwbaarder gaat met barcodes dan handmatig.
Meestal maakt het ERP pakket hierna vanzelf de magazijnontvangst aan om de voorraad in het systeem op te boeken.


Afhaalshowrooms en verkoopwagens.Klanten worden sneller 'weggeholpen' en je kunt een
hogere servicegraad realiseren. En... zonder kostbare fouten door onjuiste producten.
Ook beurzen en afhaalgroothandels kunnen enorm profiteren van scannen.


Inventarisatie.


Een kloppende voorraad begint met periodiek checken, problemen signaleren en corrigeren waar nodig. Met barcodescannen is de voorraad snel en goed onder controle te krijgen en, minstens zo belangrijk, te houden.


Bestellingen.


Inkoopbestellingen invoeren is ook een logistieke klus die sneller en beter gaat met een scanner dan met een lijst en pen in de hand. Ook hier staat na afloop de bestelling meestal kant en klaar klaar in je ERP systeem. Gereed om te verzenden naar de leverancier als PDF bestelling of als XML bestelling te verzenden of te uploaden naar een portal van je leverancier.


Hoe verder?Als je in de basis een keuze hebt gemaakt welke processen in jouw bedrijf "eraantoe zijn" om nu eens echt goed te organiseren en te optimaliseren met barcodescannen, neem dan contact op en maak een afspraak. We verzorgen dan samen met jouw een gericht stappenplan zodat je snel  en efficiĆ«nt bezig kunt om je wensen te realiseren!